In het nu

 Heel lang geleden las ik al eens het boek ‘De kracht van het NU’ van Eckhart Tolle. Het komt ook veel terug bij mensen die bezig zijn met Mindfulness. We hebben alleen invloed op wat er nu gebeurt en nu is over een halve seconde al verleden tijd.

 

Voor mensen is dat best wel moeilijk soms. Je kan blijven hangen in iets wat gebeurd is of ergens enorm tegenop zien. In positieve zin kan je natuurlijk ook nagenieten van een mooie vakantie of uitkijken naar iets leuks. Het is dus niet ‘fout’ om af en toe niet in het ‘nu’ te leven.

 

Kampioen in in-het-nu-leven is onze oppashond Dior. Hij komt regelmatig bij ons en als hij binnenkomt is hij altijd meteen helemaal bij ons. Hij schakelt moeiteloos. Als hij dan weer bijna weggaat, dan zien wij daar altijd een beetje tegenop, maar meneer springt meteen in de auto van zijn echte baasje en is daar ook weer helemaal blij. 

 

Hij is op ieder moment tevreden waar hij op dat moment is. Daar kunnen wij nog veel van leren! 

 

(Karin)

 

 

 

 


Over ons.

Met Ontregel Jezelf! komen dingen die wij leuk en belangrijk vinden samen. We bundelen onze krachten om samen met anderen tot nieuwe inzichten te komen, die we graag delen met iedereen die het leuk vindt. Mooi verzameld, met een strik erom.

  

Ontregel Jezelf!

Improvatief - Karin van Staveren

Denkschets.nl - Elco van Staveren

Houten, Tel: 06-14956620