Dinosaurus met voelsprieten

Ik was bij een bijeenkomst waarbij deelnemers zichzelf 'dinosaurussen' noemde als het om het volgen van nieuwe ontwikkelingen gaat. "We moeten niet denken dat wij het weten". 

 

Iemand kwam met het idee om een 'afdeling voelspriet' in te richten. Met jonge, frisse mensen die de nieuwste trends kunnen signaleren en doorvertellen aan de dino's. Eén van de dinosaurussen in de zaal voelde zich gepasseerd en zei dat hij ook heus wel nieuwe dingen gebruikt. "Zou 'voelspriet' niet beter een competentie moeten zijn voor alle collega's?" was zijn suggestie.

 

Mijn ervaring is dat leeftijd niet per se beperkend hoeft te zijn voor de manier waarop je tegen nieuwe ontwikkelingen aankijkt. Of dat je bereid bent om je traditionele patronen aan te passen. Het heeft met veel meer factoren te maken dan leeftijd.

 

Ik denk ook, dat het niet helpt om jezelf al meteen het label 'dinosaurus' te geven. Daarmee geef je jezelf een excuus om vooral niet meer aan te sluiten op wat er om je heen gebeurt. Ik vind het leuk om die dino's te kietelen en kijken of ze tóch niet voorzichtig twee voelsprietjes kunnen laten groeien? 

(Elco)


Over ons.

Met Ontregel Jezelf! komen dingen die wij leuk en belangrijk vinden samen. We bundelen onze krachten om samen met anderen tot nieuwe inzichten te komen, die we graag delen met iedereen die het leuk vindt. Mooi verzameld, met een strik erom.

  

Ontregel Jezelf!

Improvatief - Karin van Staveren

Denkschets.nl - Elco van Staveren

Houten, Tel: 06-14956620