Gewoon (niet) doen!

Jezelf ontregelen: je kan er lang over kletsen en veel van vinden. Wij denken dat je er het beste achter komt door het gewoon te doen. Te proberen. Je kop te stoten en door te gaan. Dus: aan de slag! 

 

Wijzelf zijn ons er steeds bewuster van dat alles een keuze is. Vaak doen we dingen omdat we dat zo doen. Omdat het logisch is of omdat iedereen het zo doet. Dan denken we er niet meer over na en doen het gewoon. De kunst van het ontregelen is om op onverwachte momenten de vraag te stellen: waarom doen we het eigenlijk? 

 

Zo kochten we vorige maand bijna een nieuwe auto, 'gewoon' omdat de vorige versleten was. En daardoor te duur werd. Maar ook omdat bijna alle buren een auto voor de deur hebben staan. Wij stelden ons opeens de vraag: waarom? Daarover meer in een volgende blog.

 

Kortom: dingen doen of juist niet doen. Dat kan ontregelend zijn, omdat het niet is wat je in eerste instantie automatisch zou doen. Vanaf dat moment begint je experiment en ga je ervaren wat de gevolgen van je afwijkende keuze zijn. En dat is een spannende ervaring met pieken en dalen! Vallen en opstaan. Net als het echte leven! :-) 

 

(Elco)


Over ons.

Met Ontregel Jezelf! komen dingen die wij leuk en belangrijk vinden samen. We bundelen onze krachten om samen met anderen tot nieuwe inzichten te komen, die we graag delen met iedereen die het leuk vindt. Mooi verzameld, met een strik erom.

  

Ontregel Jezelf!

Improvatief - Karin van Staveren

Denkschets.nl - Elco van Staveren

Houten, Tel: 06-14956620